Učíme lyžovat děti z mateřských škol

Lyžařská sezona se blíží rychlostí blesku a i mateřské školy jdou s dobou a chodí k nám pravidelně učit lyžovat své svěřené děti. 

Lyžování v inski je velmi dobrá zábava pro děti z jižních Čech, která tu dlouho chyběla. Lyžařská škola v inski je parádní sportovní příprava i pro předškoláky, kteří se během dopoledne v mateřské školce naučí základy lyžování. Děti u nás však jen nelyžují - v inski je prostor pro indoor hry, aktivity a další kreativní tvoření.

Této novinky si všimla i Budějcká drbna která o nás napsala velmi pěkný článek ve kterém popisuje, jak celá výuka lyžování v naší indoor kryté hale probíhá a jak se dětem z Mateřské školy Větrná u nás líbí. 

„Děti, které rodiče přihlásili do lyžařského kurzu, absolvují na simulátoru pod dohledem zkušených instruktorů celkem osm lekcí. Po jejich ukončení si osvojí správné lyžařské návyky do té míry, že při lyžování na skutečném sněhu budou mít základní předpoklady pro zvládnutí všech situací, které mohou na sjezdovce nastat. Celá příprava se navíc odehrává v bezpečném prostředí, suchu a teple simulátoru, kde nehrozí dramatické pády a zranění.“ uvedla ředitelka Mateřské školy Větrná Kamila Finková. 
Zdroj: https://www.budejckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/21514-materska-skola-vetrna-uz-zahajila-letosni-lyzarskou-sezonu.html?utm_source=copy