Postavit se strachu a lyžovat? Klidně v sukni!

Znáte ten svíravý pocit, kdy se těžko dýchá a přes knedlík v krku ani nelze polknout?
V životě někdy přichází chvíle, kdy máte pocit, že tohle vážně nejde. Tohle už nemůžete dokázat.
Bubáci, co v dětství sídlili pod našimi postelemi se postupně přesunuli do našich hlav. Bubáci, co jsou tak velcí, jak si jen sami připustíme.

Není ostuda se bát. Ale lepší je se svému strachu postavit. Tak jako se mu rozhodla postavit naše nová klientka Hanka, a to právě tím, že se postavila na lyže. Poprvé v životě! Stalo se tomu před pár dny při její návštěvě INSKI, kam jí jako překvapení přivedl kamarád. A její dojmy?

"Za prvé jsem byla nadšená, že se nemusím ani převlíkat. Všechno potřebné vybavení bylo k dispozici. Pravdou je, že jsem si připadala při své nemotornosti poněkud nemožně. Ale díky milé instruktorce, která mi všechno vysvětlila jsem se pomalu přestávala bát.

Jestli se mi třásly nohy? Ano, třásly. Jestli se mi potily dlaně? Ano, potily. Ale intenzita vyděšení slábla s každou minutou.

Proč? Protože jsem se rozhodla se svým strachem komunikovat a dávat mu argumenty.

On na mě:”Tobě to nepůjde!” Já ale:”Když ne dnes, tak třeba za měsíc, dva…. Někdy!”

Zakřičel:”Spadneš!” A já na něj:”Tak se zvednu!”

Chtěla jsem vám tím vším jen říct, že jsem přesvědčená, že ač na sebe v životě nabalujeme všelijaké strachy a obavy (a že já jich mám pěknou sbírku), neznamená to, že nad nimi nemůžeme časem vyzrát. Pokud ne nad všemi, tak alespoň nad některými."

Tak tedy (nejen) lyžování zdar!