Přípravy na lyžařskou sezonu 2018/2019 vrcholí

V posledních týdnech to opět začalo na naší indoor sjezdovce praskat ve švech. Desítky dětí z Českých Budějovic začalo totiž pravidelně docházet na naše lyžařské kroužky, kde se  kde se učí lyžovat velmi intenzivním způsobem ve skupinkách. 

Je vidět, že rodiče přípravu na lyžařskou sezónu 2018/2019 nepodceňují a snaží se svým ratolestem dopřát několik hodin tréninku ještě dřív, než napadne první sníh a děti budou moci vyrazit například do Foxparku na Lipně. 

Lyžařské bundy, lyžařské hůlky, helmy, lyže a vše ostatní mohou nechat doma, jelikož veškeré podstatné vybavení u nás děti dostanou. Jediné co ke kurzu lyžování u nás potřebují je dobrá nálada.

Tato intenzivní průprava již naučila mnohé z nejmenších umět se bezpečně postavit na lyže a být připraveni například i na italskou sjezdovku.

Například jeden z tatínků - Dalibor o průpravě říká:

Díky Inski se naučil lyžovat můj čtyřletý syn Kubík tak, že když jsme dorazili na italskou sjezdovku ve Val di Fieme, nejprve jsme si mysleli, že se budeme muset s jeho maminkou o jeho výuku lyžování střídat, aby si alespoň jeden z nás zalyžoval. Tyto se obavy však rozplynuly během několika málo okamžiků, když jsme viděli co si Kubík z Inski přinesl.

Během asi 6 lekcí se naučil základy sjezdování a tak jsme mohli celá rodina hned od první minuty trávit veškerý čas spolu a na otázku zda–li si Kubík nechce odpočinout při lyžování odpověděl: "Já bych se nezdržoval". 

Nyní nás čeká již třetí italský týden, tentokrát v Livignu a do průúravy v Inski jsme zapojili i naši nejmladší Markétku. Ta je z přístupu instruktorky Veroniky natolik nadšená, že není týden, abychom neslyšeli od Markétky: "já chci zase na lyže".